Skip to main content

Het team achter New Insights Consulting

Over eigenaresse Nouran Ahmed

Mijn naam is Nouran, wat ‘twee lichten’ betekent in mijn moedertaal, het Arabisch. Ik kom uit Egypte, ben als migrant naar Nederland gekomen en heb hier een succesvolle loopbaan opgebouwd als docent (Arabisch), projectmanager, trainer en integratieconsultant. Ik heb veel gezien en geleerd. Van de integratieprocessen waar ik bij betrokken was, maar ook door mijn eigen ervaringen als Nederlander en migrant. Al die bagage neem ik nu mee in mijn bedrijf: New Insights Consulting.

Twee lichten, meer dan mijn naam

Al ruim tien jaar is het mijn uitdaging en passie bruggen te slaan tussen Nederlanders en mensen met een Arabische achtergrond. Ik licht organisaties bij als het om de Arabische cultuur gaat, bied nieuwe inzichten die helpen om culturele verschillen in een ander licht te plaatsen. De betekenis van mijn naam – twee lichten – past dus uitstekend bij wat ik als integratieprofessional doe. Vandaar dat ik deze ook in de presentatie van mijn bedrijf gebruik.

Expertise en ervaring

Ik ontwikkel projecten, trainingen en cursussen voor overheden, onderwijsorganisaties en bedrijfsleven. Ook ondersteun ik integratieprojecten, bied ik begeleiding waar Arabische cultuur en taal een rol spelen en ben ik betrokken bij onderwijsvernieuwing. Onder andere bij Zuyd Hogeschool en de Universiteit Maastricht. Uiteraard komt mijn uitgebreide netwerk hier goed van pas.

“Dromen kennen geen grenzen”

Ik sta bekend om mijn gedrevenheid als het om migratie en het vluchtelingenbeleid gaat. Mijn uitgangspunt is dat er geen grenzen zijn aan wat mensen kunnen bereiken. Zolang ze maar open staan voor elkaar. Ik zoek altijd naar een oplossing, focus op doelen en resultaten. Waarbij ik inspiratie haal uit oprechte mensen die niet bang zijn om de status quo te doorbreken.

Over Manou

Ik, Manou, groeide op in een Limburgs gezin waar hard werken en klaar staan voor een ander vanzelfsprekend waren. Enthousiaste, energieke en ervaren communicatieprofessional met een ‘hands on’ mentaliteit. Ik word blij van het oplossen van (communicatie)vraagstukken op het snijvlak van organisatie, beleid en projecten. Ik ben gedreven om samen de beste resultaten te boeken.

Mijn rol bij New Insights Consulting

Bij New Insight Consulting werk ik mee aan de ontwikkeling en uitvoering van verschillende projecten voor migranten en vluchtelingen. Ik vind het een cadeau dat ik mijn kennis en ervaring mag inzetten om – samen met bedrijven en instellingen – onontdekt talent te laten bloeien: integratie in een ander licht.

𝘓𝘦𝘦𝘧, 𝘭𝘦𝘦𝘳, 𝘭𝘢𝘤𝘩 𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘯𝘪𝘦𝘵!

1

Probleem

Onmogelijk
2

Oplossing

Mogelijk door onze services

Visie: Alles is bereikbaar

New Insights Consulting denkt in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Wij zijn oplossingsgericht als het om integratieproblematiek gaat. Er zijn altijd kansen en oplossingen. Als mensen openstaan voor elkaar, is alles bereikbaar.

Missie: iedereen met succes mee laten doen in de samenleving

We leven in een klein land zonder elkaar te kennen. We spreken te weinig met elkaar en te veel over elkaar. New Insights Consulting licht u bij. Zodat u op een andere manier naar mensen en hun cultuur kunt kijken. En ziet wat u in deze diverse wereld gemist heeft. Welke kansen en mooie uitdagingen er zijn op het gebied van integratie. Onze missie is om iedereen actief te laten participeren in de samenleving. Omgaan met andere culturen is als dansen: met elkaar meebewegen op een podium met verschillende muziekstijlen, kleuren en lichten. Wij leren organisaties hoe ze dat met succes kunnen doen.

"Wij leren organisaties dansen op het podium van de integratieproblematiek"

Wilt u ook in uw organisatie zorgen voor meer verbinding tussen culturen en wat onmogelijk lijkt mogelijk maken?

CRKBO_Docent_Nouran-ahmed-newinsightsconsulting
Als docent is Nouran Ahmed ingeschreven in het CRKBO, Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Ontdek meer van New Insights Consulting!