Skip to main content

22 Nov Maastricht | New Insights Consulting

Geslaagd!
Het politiekorps Weert heeft de certificaten Arabische taal en cultuur op zak!
 
Succesvolle cursus afgerond

Op 22 november hebben 8 deelnemers van het politiekorps Weert hun Maastricht University-certificaten ontvangen uit handen van docente Arabisch Nouran Ahmed-Serag in Syrisch restaurant Bab Tomas in Maastricht.       

 
Hoe het begon…

Een bijzonder verzoek van het politiekorps Weert bereikte het Talencentrum eind 2017: Om  beter te communiceren met de bewoners van het AZC en Arabisch sprekende burgers wilde men een cursus-op-maat ‘Arabisch op de werkvloer’. Tijdens deze cursus is aandacht besteed aan verschillende interculturele aspecten zoals omgangsvormen en Arabische spreek- en luistervaardigheden.

Ervaring deelnemer

”Wij hebben de cursus Arabisch als bijzonder leuk en leerzaam ervaren. Onze docente Nouran heeft met haar vriendelijkheid en enthousiasme ons laten kennis maken met de taal Arabisch en de basis van de spreek- en luistervaardigheden bijgebracht. Een echte meerwaarde in de lessen was dat wij naast het leren van de taal ook meer inzicht hebben gekregen in de Arabische cultuur. Daar waar wij vele vragen hadden, was Nouran altijd bereid hierover in gesprek te gaan.

We hebben in de lessen veel gelachen, waarna wij toch echt weer aan het werk werden gezet om de nieuwe stof nogmaals te oefenen. De leerzame en leuke lessen hebben we gezamenlijk op een mooie manier mogen afsluiten met een heerlijk diner waar wij onze officiële certificaten mochten ontvangen.

Shokran Nouran en Maastricht University!”
Ervaring docente Nouran Ahmed-Serag:

“In het begin van deze bijzondere cursus was het voor mij als docente enorm spannend om les te geven aan een politiekorps op een politiebureau. Maar door hun warme ontvangst en beleefde en gastvrije gedrag voelde ik me snel thuis en genoot ik van de lessen.

Hun discipline en actieve deelname aan de lessen zelfs als ze nachtdiensten hadden, dwong mijn respect af evenals hun wil om zoveel mogelijk over de Arabische cultuur en taal te leren. Een terugkerende vraag was: Is deze zin beleefd genoeg? Kan ik deze vraag op een aardige manier stellen? Ik ben echt blij dat ik ook de mens achter het uniform heb leren kennen. Wat een bijzondere ervaring om mee te maken hoe graag ze hun werk doen op een professionele en menselijke manier!”

 

Vervolgcursus Arabisch II

Door de geslaagde cursus en prettige samenwerking zijn we in overleg over een mogelijke vervolgcursus. Na interne evaluatie zal deze zal wellicht komend voorjaar plaatsvinden.

 

thumbnail_poltie weert-wensen-nieuws           
admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.