Skip to main content

Gisteren was het 14 februari, dus Valentijnsdag, daarom ging ik spontaan naar mijn dichtstbijzijnde collega en zei ik: Happy Valentine’s day…ik hou van jou XXX!

Mijn collega reageerde: ze keek me geschrokken aan! Wat zeg je Nouran? Ik heb dat woord nooit gebruikt, zelfs niet voor mijn man. We zeggen nooit in Nederland, vooral niet op het werk, I love you. We tonen onze liefde in gedrag. Dankjewel, maar zeg het niet meer, het klinkt raar.

Ik was teleurgesteld, persoonlijk vind ik het zeer lastig om mijn emoties regelmatig te blijven afremmen op de werkvloer. Dus ik mag niet hard lachen… niet huilen.. niet kussen…niet knuffelen..etc. Want dan ben ik niet-zakelijk en onprofessioneel.

Ik kan je influisteren dat ik soms echt wil zeggen hoeveel ik van iemand hou. Maar helaas mag ik mijn emoties op de werkvloer niet uiten.

Beste collega: graag wil ik met jou delen hoe Valentijnsdag wordt gevierd in sommige steden in Egypte. Docenten, collega’s, vrienden, mama’s en natuurlijk partners delen met elkaar kleine cadeautjes en lieve woorden. De mensen tonen hun emoties ook op de werkvloer zonder bang te zijn van het ENGE WOORD: Jij BENT onprofessioneel.

Beste lezer: sommige mensen zien Valentijnsdag als commerciële dag en anderen zien het als Harem (niet toegestaan in de Islam). Maar er zijn ook partners over de hele wereld die het juist een mooie dag vinden.

Ik zie het als een mooi moment om de belangrijke mensen in ons leven te herinneren en onze liefde en mooie woorden met hen te delen. Denk aan opa en oma, oude klasgenoten, collega’s, buren … enz. Daarom wil ik tegen de mensen die mij het meest nabij zijn zeggen: ik hou van je, bedankt voor alle prachtige momenten die we samen hebben gehad.

Geniet van je gezonde emoties op de werkvloer!

gelukkige-valentijnsdag-werk

admin

Author admin

More posts by admin