Skip to main content

Over deze dienst

Een effectief antwoord op een succesvolle integratie

We ondersteunen organisaties in het succesvol laten ‘landen’ van vluchtelingen en migranten in onze samenleving.  Hierbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise. Samen met de opdrachtgever stellen we een aanpak op die nodig is voor een geslaagde integratie.  

Wij begeleiden op de werkvloer medewerkers, managers, vluchtelingen en migranten om te komen tot het gewenste resultaat. We organiseren trainingen en bemiddelen in gesprekken tussen organisaties en de vluchteling of migrant.  In overleg met de opdrachtgever verkennen we de knelpunten en bedenken oplossingen. Van individuele trainingen ‘interculturele werkmethodieken ‘, het begeleiden van gesprekken, tot een organisatie brede aanpak.   

Ook kunt u bij ons terecht voor vraagstukken over diversiteitsmanagement, interculturalisering, interculturele competentieontwikkeling en deskundigheidsbevordering.  

New Insights Consulting biedt begeleiders en trainers het volgende:

TRAININGEN & TOOLS

In communicatie zitten veel culturele aspecten verweven. Meer dan waarvan we ons bewust zijn. En dat zorgt soms voor de nodige miscommunicatie. U ontdekt in onze trainingen hoe culturele waarden en overtuigingen knelpunten kunnen vormen in de samenwerking en u leert hoe u dit kunt voorkomen.

BEMIDDELING

Uw gesprek met een vluchteling of een migrant loopt stroef. Jullie komen er samen niet goed uit. Wij kunnen dan bemiddelen: we zijn thuis in zowel de Nederlandse als de Arabische en Islamitische culturen (32 landen). We verbinden tijdens de bemiddelingen beiden werelden.

Maatwerk

Geen vraag is ons te gek. Eist uw vraag een op maat gemaakte oplossing? Wij hebben een passend antwoord.

PLURIFORM AANBOD

Naast ons trainingsaanbod op het gebied van interculturele communicatie kunt u bij ons ook terecht voor vertalingen, Arabische lessen en cultuurlezingen.

“Uw inlevingsvermogen en interculturele sensitiviteit verbetert. Daarnaast leert u uw communicatiestijl af te stemmen op de uiteenlopende gesprekken met vluchtelingen en migranten.”

Vragen over consultatie / advies?

Mail ons dan even op info@newinsightsconsulting of bel ons en je hoort snel van ons.

Eerlijk en transparant

De beste service voor iedere partij

Variatie aan diensten

Veel ervaring met Arabische cultuur en taal